SIPHOME

Locatie

Diverse locaties in Nederland

Opdrachtgever
SIPHOME
Locatie
Diverse locaties in Nederland
Periode
2017 - heden
Architect
Aannemer
Project type
Bouwkundig
Bouwkundig
Diensten
Categoriën
Woning nieuwbouw
Woning verbouw
Prefab
Utiliteit

SIPHOME

van:

Het project:

De SIP woning is een nieuw concept voor de Europese Markt. Het product wordt al jaren met succes toegepast in onder andere Noord Amerika. De afkorting SIP staat voor Structural Insulated Panels. De panelen van de SIP-woningen bestaan uit een sandwich van 2 OSB platen met daartussen een EPS vulling.

De constructieve uitdaging:

Omdat de techniek nog niet bekend is in Europa zijn er nog geen echte rekenregels in de Eurocode's opgenomen. De berekeningen voor de bouwvergunning worden gemaakt op basis van Europese technische richtlijnen en waar mogelijk worden delen van de Eurocode gebruikt. Ook wordt gekeken naar de rekenregels die gebruikt worden in landen waar SIP al wel veelvuldig wordt toegepast.

Onze meerwaarde:

De woningen worden in China uitgetekend door Quacent, een Canadees-Chinees bedrijf. Voor de aanvraag van de bouwvergunning in Nederland maken wij de benodigde statische berekeningen. Samen met SIPHOME (de agent), de architect van de klant en de Canadees-Chinese ingenieurs zorgen we voor een woning die goed op de wensen van de klant is afgestemd. En natuurlijk ook voor een veilige woning die voldoet aan de constructieve eisen van het bouwbesluit. Als de bouwvergunning is afgegeven worden de panelen voor de woning in China gemaakt en naar Nederland verscheept.

Referentie

Wilt u meer projecten bekijken?

hieronder vindt u een selectie van een aantal van onze projecten