Containerpark Moutlaan

Locatie

Moutlaan Enschede

Opdrachtgever
BAUING
Locatie
Moutlaan Enschede
Periode
2016-2017
Architect
BAUING
Aannemer
Project type
Bouwkundig
Bouwkundig
Diensten
Categoriën
Utiliteit

Containerpark Moutlaan

van:

Het project:

Op het terrein tussen de Moutlaan en de parkeergarage Roombeek is in opdracht van De creatieve campus Cee-Cee een ontmoetingsplek gerealiseerd. Op het terrein zijn vijf zeecontainers geplaatst. Met deze containers is een multifunctioneel bouwwerk gerealiseerd met ruimte voor daghoreca, vergaderingen, evenementen en exposities.

De constructieve uitdaging:

In de zeecontainers worden normaal gesproken grote hoeveelheden vracht vervoerd. De containers worden, al dan niet beladen, op haventerreinen torenhoog gestapeld. Of vervoerd op schepen over zee of op vrachtwagens over de weg. Wanneer de containers op een andere wijze wordt toegepast dan normaal gesproken, wordt enige creativiteit gevraagd van de architect en de constructeur.

Onze meerwaarde:

Samen met Hein Jan Geerdink van BAUING hebben wij het ontwerp voor een bouwwerk van 20 ft en 40 ft zeecontainers uitgewerkt. Hein Jan heeft de vormgeving verzorgd. Wij hebben berekeningen gemaakt waarmee we de veiligheid van het bouwwerk hebben aangetoond. In de zeecontainers zijn diverse versterkingen aangebracht die op basis van de berekeningen nodig waren.

Referentie

Wilt u meer projecten bekijken?

hieronder vindt u een selectie van een aantal van onze projecten