Innovatieve fietsenstalling

Locatie

Station Enschede Kennispark

Opdrachtgever
StadLandWater Civiel Management en Advies / The Flow of Innovation
Locatie
Station Enschede Kennispark
Periode
2017
Architect
Aannemer
Project type
Civiel
Civiel
Diensten
Categoriën
Civiel
Geotechniek

Innovatieve fietsenstalling

van:

Het project:

The Flow of Innovation is een pad van 1100m door het innovatieve landschap van Enschede. Het pad vormt een verbinding tussen Station Enschede Kennispark en de Universiteit Twente. De Gemeente Enschede wilde bij het Station een fietsenstalling die bijdraagt aan de hightech-uitstraling van het kennispark en het Innovatiepad. De opdracht voor de bouw van deze fietsenstalling werd verstrekt aan The Flow of Innovation.

De constructieve uitdaging:

De fraai vormgegeven textiele overkapping moest voldoende worden verankerd. In opdracht van StadLandWater Civiel Management en Advies, één van de partners van The Flow, hebben wij de benodigde funderingen voor de overkapping van de fietsenstalling ontworpen en uitgewerkt. De locatie van de overkapping was een extra uitdaging in dit project. De funderingspoeren konden niet allemaal op dezelfde hoogte worden aangelegd. Aan de stationszijde zijn een aantal poeren voor de verankering van de spankabels in de toerit naar de spoortunnel geplaatst terwijl de overige.

Onze meerwaarde:

Na voldoende archief- en veldonderzoek is ook voor de poeren een ontwerp gemaakt. Op basis van de belastingen die door de leverancier zijn opgegeven zijn diverse berekeningen gemaakt om de afmetingen van de funderingspoeren te bepalen. En daarna zijn ook berekeningen gemaakt om de benodigde wapening in de poeren te bepalen. Vervolgens zijn vorm- en wapeningstekeningen gemaakt voor de uitvoering van het betonwerk.

Referentie

Wilt u meer projecten bekijken?

hieronder vindt u een selectie van een aantal van onze projecten