Wij zijn constructeur

#constructeurzijnisleuk!

Constructeurs? Saai kantoorwerk. Stoeien met cijfertjes, berekeningen en natuurkundige beperkingen. Misschien is dat de indruk die van ons werk bestaat. Het tegendeel is alleen waar. Vinden wij. Wij zeggen: #Constructeurzijnisleuk!
Ons werk is bijzonder belangrijk, veelomvattend en uiterst divers. Werken we de ene keer voor een bouwbedrijf aan de berekening van de staalconstructie van een opslagloods of een veestal, de andere keer roept een civiele aannemer onze hulp in voor de constructie van een viaduct.

Trots

op ons werk

Rekenen aan de nieuwe Twenteroute (N18)

We zijn er bijvoorbeeld trots op dat we mochten meewerken aan verschillende bouwwerken in ‘onze’ Twenteroute, de nieuwe weg die Enschede en de A18 richting Doetinchem met elkaar verbindt. Als ingenieursbureau uit Haaksbergen een thuiswedstrijd.

We rekenen bij dit soort opdrachten niet alleen met de computer, we staan graag met de ‘voeten in de klei’. Laarzen aan, bouwhelm op en ter plekke poolshoogte nemen.

En wat is het dan mooi als we straks als de nieuwe Twenteroute klaar is, over de weg kunnen rijden en dan vol enthousiasme aan kunnen wijzen waar we aan mee hebben gewerkt. Veilige bouwwerken; dat is ons werk!

Klantenbelang én uitvoerbaarheid voorop

Maar we zijn net zo dankbaar als we voor de bouw van particuliere woningen aan de slag mogen. Vaak gaat het dan om nieuwbouw, maar regelmatig ook over een uitbouw of renovatie van een woning. Dan adviseren we bijvoorbeeld over het verwijderen van een draagmuur of het plaatsen van een stalen balk.

Met altijd voorop: het belang van de klant. We kijken niet alleen naar de eindsituatie, maar hebben de uitvoerbaarheid van de constructie vanzelfsprekend ook in het oog.

Constructeur zijn betekent belangrijk werk!

Maar ook: #constructeurzijnisleuk

Wat we ook weten is, dat ons werk belangrijk is. In het hele (civiele) bouwproces nemen we een belangrijke positie in. Helaas moeten we een klant soms teleurstellen. Dan blijkt de oplossing die hij of zij in gedachten heeft niet veilig genoeg. We beargumenteren dan niet alleen waarom de bedoelde constructie niet goed zal werken, maar we zoeken ook samen met de klant naar een acceptabel alternatief. We zijn een creatief, praktisch en pragmatisch adviseur.

Begrijpt u al een beetje waarom we zo enthousiast zijn over ons vak? De diversiteit, de noodzakelijke creativiteit en de uiteindelijke resultaten. Wie kan daar nu niet blij van worden?

Die kreet #constructeurzijnisleuk is echt geen loze slogan. Wij brengen ‘m dagelijks in de praktijk!

Registerconstructeur en vakbekwaamheid

Met Robert Heino – naamgever van het bureau – hebben we een registerconstructeur (RC) in ons midden. Om in het register opgenomen te worden, moet een constructeur voldoen aan strenge eisen.

De kennis en kunde van registerconstructeurs wordt getoetst, gevalideerd en bewaakt door een commissie van gerenommeerde collega’s. Veel partijen uit de bouwsector ondersteunen dit register niet voor niets: het staat voor kwaliteit en vakmanschap.

Dat we bij Ingenieursbureau Heino ons werk serieus nemen, blijkt ook uit het feit dat we lid zijn van vakorganisaties als de Betonvereniging en Bouwen met Staal.  En vanzelfsprekend houden we ons vak bij met het lezen van vakliteratuur en door het bezoeken van symposia en beurzen en het volgen van opleidingen.

Onze Software: gemakkelijk en efficiënt

Met de verschillende reken-, teken- en modelleersoftware waar we mee werken, kunnen we gemakkelijk gegevens met u uitwisselen. Zo kunnen we efficiënt samenwerken aan mooie projecten! Naast de reken-, teken- en modelleersoftware gebruiken we Briswarenhuis voor toegang tot de juiste versies van de Eurocodes en andere richtlijnen.

Teken- en modelleerwerk

Progecad

Voor het "normale" 2D tekenwerk. De bestanden worden standaard opgeslagen in dwg-formaat. Deze bestanden zijn uitwisselbaar met Autocad.

Tekla Structures

Voor het "Bimmen" met meerdere partijen in een project. Maar ook voor projecten waar 3D gewoon toegevoegde waarde geeft. Uitwisseling van gegevens is mogelijk via IFC-formaat.

Rekenwerk

Matrixframe

Voor de meeste projecten zeer praktische rekensoftware.

Scia Engineer

Wanneer de projecten en dus ook het rekenwerk complexer worden, schakelen we over naar Scia Engineer. Door wat extra rekenwerk kunnen we materiaal en daardoor kosten besparen.

VNK kalkzandsteen

Voor het rekenen aan constructies van kalkzandsteen.

Eigen spreadsheets & Toolbox berekeningen leveranciers

Voor diverse berekeningen schrijven wij onze eigen spreadsheets in Excel.
Van diverse leveranciers zoals bijvoorbeeld Hilti, Fischer maar ook B+Btec gebruiken wij de toolboxberekeningen voor de berkening van hijs- en bevestigingsmiddelen.

IDEA StatiCa

De vormgeving van constructies wordt steeds uitdagender en rekenkundig complexer. We gebruiken de software van IDEA StatiCa voor het berekenen van de meer complexe verbindingen van staalconstructies. We gebruiken de software ook voor de berekening van bijzondere betondoorsneden, met of zonder voorspanning.

Wilt u ons ook inschakelen voor uw project?

Neem dan contact met ons op. We maken graag vrijblijvend een afspraak.

Neem contact op

Onze medewerkers

Robert

Stefan