Bouwkundige projecten

Dé toegevoegde waarde bij de voorbereiding en uitvoering van de bouw van bruggen, tunnels, keerwanden, gemalen en putten.
Lees meer

Specialisten in berekeningen en tekeningen van bouwkundige constructies

Voordat de bouw van woningen, bedrijfsgebouwen, kantoorcomplexen, winkelpanden en (stalen) hallen kan beginnen, zijn specialistische berekeningen en goed uitgewerkte tekeningen nodig. Ingenieursbureau Heino maakt als hoofdconstructeur voor bouwbedrijven en andere opdrachtgevers, waaronder particulieren, ondernemers en ingenieursbureaus, de berekeningen voor de aanvraag van omgevingsvergunningen en tekent, indien dit in de opdracht is opgenomen,  ze vervolgens uit.

Ook fungeren we in de uitvoeringsfase van de bouw als controleur. We controleren de detailberekeningen en -tekeningen van leveranciers op hoofdlijnen en uitgangspunten. Denk daarbij aan belangrijke elementen als vloer- en dakconstructies. Daarnaast staan we graag met de ‘voeten in de klei’, voor bijvoorbeeld een keuring op de bouwplaats mocht u dat nodig vinden.

Waarom kiest u voor Ingenieursbureau Heino?

weg?

Een beroep doen op flexibiliteit

Onze opdrachtgevers en partners kennen ons een flexibel bedrijf, waarop ze zonder problemen een beroep kunnen doen. We kunnen snel schakelen als dat moet, maar zijn ook geduldig als dat nodig is.

Gaan voor het beste eindproduct

U doet een beroep op ons als u een vakkundig, praktisch en creatief team constructeurs zoekt. Daarbij kiezen wij er altijd voor om samen te werken, want pas als de kwaliteiten van alle specialisten samen worden gebruikt, ontstaat in onze ogen het beste eindproduct.

een kennismakingsafspraak plannen

Voorbeeld werk

Gebouwen en bouwkundige constructies

In 2017 werkten we bijvoorbeeld aan de berekeningen voor de uitbreiding van een bestaande woning aan de Oude Haaksbergerdijk te Enschede. Architect Paul Koster ‘Ruimte & Beleving’ uit Enschede schakelde ons daarbij in. Op basis van de ontwerpen van de architect werkten wij de constructie van de bestaande woning en de uitbreiding uit. Lees hieronder meer ovder deze opdracht.

Referentie

Als zelfstandig ontwerper van architectuur ligt mijn focus en kennis hoofdzakelijk op de vormgeving van ruimt en de beleving hiervan. Om mijn ontwerpen gerealiseerd te krijgen heb ik een flexibele schil van professionals om mij heen. Ingenieursbureau Heino maakt nagenoeg een vast onderdeel uit van dit team.

Heino heeft namelijk niet alleen een passie voor zijn vak maar ook begrijpt hij mij als ontwerper en de ontwerpkeuzes die gemaakt worden. Hier speelt Heino goed op in met creatieve constructieve oplossingen wat bijdraagt aan een kwalitatief beter ontwerp. Kortom Heino is voor mij een gepassioneerde kundige teamplayer.

Paul Koster

Langer geleden, maar nog steeds een mooi referentieproject: de nieuwbouw van de befaamde ambachtelijke Bakkerij Nollen in Hengevelde in 2010. Een stalen hal voor de centrale bakkerij en kantoren, met een vloeroppervlak van liefst 250 m2, waarvoor wij tot in de details de berekeningen voor deden. Hier werkten we in opdracht van Wegdam bouw & ontwerp bureau uit Hengevelde. Lees hieronder meer over deze opdracht.

Wat berekenen en tekenen we voor u?

U kunt ons inschakelen voor bijvoorbeeld de volgende specialistische werkzaamheden, of een combinatie ervan:

  • ontwerpen en berekenen van (hoofd-)draagconstructies van bouwwerken
  • controle van de sterkte van bestaande constructies
  • ontwerpen van funderingen op palen en op staal
  • ontwerpen en berekenen van hulp- en ondersteuningsconstructies
  • berekenen en tekenen van (prefab-)constructies van beton, hout, staal en/of steen
  • bouwbegeleiding en toezicht

het ontwerpen en berekenen van (hoofd-) draagconstructies van bouwwerken

de controle van de sterkte van bestaande constructies

het ontwerpen van funderingen op palen en op staal

het ontwerpen en berekenen van hulp- en ondersteuningsconstructies

het berekenen en tekenen van (prefab-) constructies van beton, hout, staal en/of steen

voor bouwbegeleiding en -toezicht

Verder kunt u ons inschakelen voor:

Ontwerp, berekening & advies
Bouwbegeleiding en -toezicht
Interim en projecten

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op

Plan een afspraak