Fietsbrug Euregioweg

20/11/2019

Officiële opening

Donderdag 14 november 2019 is de fietsbrug in Glanerbrug officieel geopend. Deze brug verbindt de Euregioweg met de Oosterstraat. Ingenieursbureau Heino heeft hiervoor de berekeningen gemaakt en was eindverantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie. De bouw van deze fietsverbinding wordt gerealiseerd door aannemer Strukton Civiel Noord & Oost en Buiting Staalbouw in opdracht van de gemeente Enschede.

Doelstelling

Enschede wil komend jaar fietsstad 2020 zijn. Daarom hebben ze ingezet op snelle en veilige fietspaden. De brug is de oplossing voor het voorheen nog missende gedeelte van de fietsroute Enschede – Glanerbrug. De nieuwe fietsverbinding sluit aan op de toekomstige fietssnelweg F35.  

Even wat feiten

Dit kunstwerk is een stalen fietsbrug over de spoorverbinding Enschede – Münster. De totale lengte is 109 meter en bestaat uit 6 overspanningen en een overstek. De breedte is 4,40 meter en de maximale hoogte is 6,24 meter.

Foto moment

Tijdens de opening is er gesproken door wethouder van der Berg, mevrouw Wennekendonk van ProRail en de heer Fischer van Strukton. Onder het genot van een kop koffie en een kop soep kon er even bij- en nagepraat worden. Daarnaast hebben we zelf nog wat foto’s kunnen nemen.

 

Tubantia: Enschede heeft nieuwe fietsbrug